Wegwerp BBQ

Vier de zomer met een barbecue

wegwerp bbq

Het is weer volop lente en ook de zomer zit er weer aan te komen. Omdat het mooi weer is, willen veel Nederlanders weer lekker in de tuin barbecueën en eten. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten barbecues, om het barbecueën zo makkelijk als mogelijk te maken.

Het meest duidelijke verschil tussen barbecues is een barbecue van gas of een barbecue van houtskool. Volgens veel mensen is er een verschil in de smaak van het vlees bij een houtskool en gas barbecue. Toch blijkt uit smaaktests dat hier weinig tot geen smaakverschil tussen zit, Wat betekend dat de keuze voor houtskool of gas heel persoonlijk is. Een gasbarbecue is wat meer voor het gemak, met een druk op de knop is de barbecue gebruiksklaar. Een houtskoolbarbecue moet zelf aan gemaakt worden, maar het houtskool geeft een gezellige sfeer tijdens het eten. Als u in een flat woont, zijn gas of houtskool barbecues niet heel praktisch. In dat geval kunt u bijvoorbeeld een elektrische barbecue van Weber gebruiken.

Ook zijn er verschillende methodes bij het klaarmaken van vlees, namelijk een directe en indirecte methode. Grillen valt onder de directe methode, het eten wordt namelijk direct gegrild op de barbecue. Door het vlees af en toe om te draaien, kan het gelijkmatig gaar worden. Grillen kan het beste gebruikt worden bij vlees dat in minder dan 25 minuten gaar is, bijvoorbeeld steaks en worstjes, maar ook vis en groenten.

Braden valt onder de indirecte methode van barbecueën. Dit is omdat de warmte van de barbecue omhoog stijgt en teruggekaatst op het deksel. Op deze manier wordt het eten langzaam maar gelijkmatig gaar. Deze methode kan het beste worden gebruikt bij eten dat 25 minuten of langer nodig heeft om gaar te worden. Denk hierbij aan ribstukken, hele kippen, visfilet en vooral grote stukken vlees die langer de tijd nodig hebben om gaar te worden, of tijdens het braden langzaam uit elkaar vallen.

Het merk Weber barbecues heeft verschillende barbecues in het assortiment. Ze hebben klassieke gas en houtskoolbarbecues maar ook elektrische barbecues en go-anywhere gasbarbecues voor bijvoorbeeld op reis. Een Weber barbecue is voor vele situaties geschikt en is van goede kwaliteit en gaat lang mee. Wilt u dus een kwaliteitsbarbecue voor een redelijke prijs? Dan is Weber een goede uitkomst voor uw wensen!