Wegwerp BBQ

Tips voor een gezellige barbecue

In de zomer kiezen veel mensen ervoor om te barbecuen. Samen met familie en vrienden gezellig in de tuin zitten en uren lang eten, drinken en met elkaar kletsen. Het organiseren van een barbecue kan echter ook veel stress opleveren. Je moet enorm veel eten voorbereiden, je moet de barbecue schoonmaken en het vlees moet natuurlijk gebraden worden. Dit kan veel tijd in beslag nemen. Wij geven je daarom drie tips voor het organiseren van een barbecue zonder dat dit veel tijd in beslag neemt.

Bestel het vlees en de bijgerechten

Het voorbereiden van het eten kan enorm veel tijd in beslag nemen. Heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Bestel dan van tevoren het eten. Je kunt bij veel bedrijven bbq vlees van A-Z bestellen, maar het is ook mogelijk om vegetarische gerechten, halalvlees of bijgerechten te bestellen. Hierdoor hoef je zelf helemaal niets te doen. Bij sommige bedrijven is het zelfs mogelijk om de afwas te laten doen. Je kunt na de barbecue dus gezellig in de tuin blijven zitten om nog een drankje te doen.

Kies voor een wegwerp barbecue

Een groot nadeel van barbecuen is het schoonmaken en opruimen van de barbecue. De barbecue wordt namelijk erg vies van het braden van al het vlees en als je dit niet meteen goed schoonmaakt heb je de volgende keer veel schoonmaakwerk. Het is daarom slim om een wegwerp barbecue aan te schaffen. Deze hoef je na het eten niet meer op te ruimen en ook schoonmaken is niet nodig. Een wegwerp barbecue is verkrijgbaar in verschillende je hoeft dus niet bang te zijn dat er niet genoeg ruimte is voor al het vlees.

Bereid samen alles voor

Maak je toch liever zelf het eten in plaats van dat je dit bestelt? Ook dan is er een manier om een hoop tijd te besparen. Trommel al je vrienden op en begin ‘s middags samen al aan de voorbereidingen. Doordat je het met z’n allen doet ben je een stuk sneller klaar en waarschijnlijk is het hartstikke gezellig. Ook kun je natuurlijk aan iedereen vragen of zij zelf een gerecht meenemen, hierdoor heeft iedereen een klein beetje werk en kan toch iedereen genieten van zelfgemaakte gerechten.