Wegwerp BBQ

Tijd voor de perfecte zomerbarbecue

De zon schijnt volop en de vakantie is voor velen aangebroken, en dat betekent maar een ding: het is tijd voor een zomerbarbecue. Toch organiseer je niet zomaar een perfecte barbecue. Hiervoor moet je op een aantal dingen letten! Lees in dit artikel alle tips en trucs, zodat je buren en familie versteld zullen staan van jouw barbecue kunsten.

 

Voorbereiding is het halve werk

Als je de perfecte barbecue wilt organiseren, zul je je goed moeten voorbereiden. Allereerst moet je duidelijk hebben hoeveel gasten je kunt verwachten. Vraag daarom bij de uitnodiging om een bevestiging van komst. Wanneer je weet hoeveel mensen er komen, kun je een lijstje gaan maken voor de boodschappen. Hierbij moet je rekening houden met hoeveel drank je nodig hebt en hoeveel eten. Denk er daarbij aan dat sommige mensen allergieën hebben of bijvoorbeeld vegetarisch zijn. Zorg in ieder geval altijd voor wat vegetarische opties.

 

Als je de boodschappenlijst gemaakt hebt, moet je erover nadenken wanneer je de boodschappen gaat doen. Je wilt het vlees en het drinken namelijk niet te vroeg inslaan. Aan te raden is om een dag van tevoren alles te halen.

 

De barbecue

Het belangrijkste is natuurlijk de barbecue zelf. Een goede keuze daarvoor is een gasbarbecue. Een gasbarbecue is eenvoudig en goedkoop. Daarbij is het een van de snelste soorten barbecues en hoef je er niet veel ervaring voor te hebben. In verschillende tuincentra worden ze verkocht.

 

Een goede sfeer

Als je alles hebt voorbereid is het feest natuurlijk het belangrijkst. Om een goede sfeer te houden is muziek een aanrader. Dit zorgt ervoor dat er in ieder geval geen stiltes zullen vallen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat er altijd genoeg eten en drinken te pakken is. Zet alle tuinmeubelen op een goed manier neer, zodat het geen zitfeestje wordt. En heb je verschillende vriendengroepen uitgenodigd? Stel ze dan aan elkaar voor, de rest volgt vanzelf!