Wegwerp BBQ

Barbecue kopen, wat is een goede optie?

Wat is lekkerder dan met het mooie weer samen met uw gezin buiten te zitten en te genieten van een lekker stuk vlees, of van groenten die u net op uw gloednieuwe barbecue heeft geroosterd? Maar u heeft nog helemaal geen gloednieuwe barbecue! In dit artikel ga ik u vertellen welke barbecues het beste bij uw wensen passen. Zo geniet u, net als het gezin dat ik hierboven beschreef, lekker van het mooie weer met uw nieuwe barbecue.

Er zijn een heleboel verschillende soorten barbecues. Maar welke barbecue moet u nu kopen? Moet u een gasbarbecue kopen of juist een kolenbarbecue?

De gas-BBQ

U vraagt zich vast af wat de voordelen van een gasbarbecue zijn. Hieronder worden een paar voordelen gegeven van de keuze voor een gasbarbecue.

  • Snel warm. Gasbarbecues zijn binnen 10 tot 15 minuten warm. Dit is fijn als u bijvoorbeeld gasten uitnodigt, dan hoeven ze niet onnodig lang te wachten tot de barbecue warm is.
  • Constante temperatuur. De temperatuur is makkelijk constant te houden met gasbarbecues, en daarnaast is de temperatuur ook snel te verhogen of te verlagen. Dit is optimaal als het eten bijvoorbeeld te snel gaar is: u kunt dan met één draai aan de knop de temperatuur snel naar beneden bijstellen.
  • Geen rook. U heeft geen last van rook. De barbecue op gas is rookvrij, dit kan fijn zijn als u bijvoorbeeld een net feestje geeft en niet wilt dat iedereen aan het eind van de dag naar rook stinkt.

De kolen-BBQ

Nu u weet wat de voordelen zijn van een gasbarbecue, is het ook handig om te weten wat de voordelen zijn van een kolenbarbecue.

  • Hoge temperatuur. Een kolenbarbecue is goed voor hoge temperaturen van 400°C en hoger. Deze temperatuur ligt een stuk hoger dan bij een gas-BBQ. Dat kan betekenen dat het eten sneller klaar is.
  • Extra smaak. Kolenbarbecues zijn gemaakt om te roken. Een voordeel hiervan is dat het extra smaak geeft aan het vlees. Zo ervaart en proeft u het echte BBQ-gevoel.
  • De ervaring. Ook vinden wij dat barbecueën op een kolen-BBQ een extra ervaring met zich meebrengt. De gloeiende kooltjes geven extra smaak aan het vlees. En natuurlijk hoort het wachten op de kooltjes die warm worden er helemaal bij om de BBQ-ervaring compleet te maken.

Green egg

De Big Green Egg Minimax is de beste BBQ om het echte BBQ-gevoel naar boven te brengen. De green egg minimax wordt standaard geleverd met een onderstel en handige handvaten, om er zo voor te zorgen dat u hem overal kunt gebruiken.

De Green egg is door de vorm snel op temperatuur. Hierdoor zorgt die voor een optimaal behoud van voedingsstoffen en -smaak. En zo zorgt u ervoor dat u de heerlijkste BBQ-gerechten klaar maakt.